FoodieCity Warsaw tło
Poznaj nasze

FOODIE NEWS

Strona główna - Foodie News - Warsztaty kulinarne - Rodzaje japońskiego sushi

Rodzaje japońskiego sushi

17 września 2019

Warsztaty Sushi dla firm. Warszawa w objęciach Japonii.

Dziś proponujemy warsztaty, które nauczą was przygotowywać ten specjał kuchni japońskiej w kilku podstawowych odmianach. W czasie warsztatów kulinarnych będziecie mieli okazję dowiedzieć się, między innymi, czym jest Nigri – czyli jeden z najbardziej rozpoznawalnych rodzajów sushi. Nazwa „nigri” pochodzi od japońskiego słowa „nigru”, które oznacza „ugniatać”, „ściskać”. Ten owalny kawałek ryżu przyprawia się odrobiną wasabi, na wierzch kładzie się surową rybę lub omlet japoński. Omlet bywa czasem zastąpiony przez awokado. W czasie warsztatów sushi dla firm będziecie mogli spróbować wszystkich rodzajów nigri. To jak widzimy się na warsztatach kulinarnych u nas, w Warszawie?

Sushi w firmach.

Posiłek złożony z sushi staje się powoli nieodłącznym elementem biurowego cateringu. Wiele firm oferuje przeróżne rodzaje tego dania, dostarczając gotowe posiłki wprost do pracowników. My nauczymy was przyrządzać sushi w taki sposób, żebyście sami mogli przygotowywać swoje dania w domu. Warsztaty sushi dla firm to zabawa połączona z nauką. Poznacie smak Futomaki, czyli sushi złożonego z co najmniej czterech różnych smaków. Ryby, świeże owoce morza, bogactwo warzyw. To wszystko składa się na te pyszne kąski.

Warsztaty sushi dla firm to świetny prezent na święta.

Zaproponuj swoim pracownikom nietypowy prezent świąteczny. Zabierz zespół na warsztaty sushi i razem odkrywajcie tajemnice japońskich smaków i aromatów. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą warsztatów firmowych. Pod okiem sushi mastera stworzycie prawdziwie niezapomniane arcydzieła.

Mini słowniczek

Wasabi – jest to Chrzan japoński należący do rodziny kapustowatych, który jest nieodłączną częścią kuchni tego kraju. Wykorzystuje się go przede wszystkim do sushi i sashimi. Jego ostry smak sprawia, że potrawy nim przyprawione mają znacznie lepiej wyczuwalny smak i aromat.

Nori – w ten sposób Japończycy nazywają jadalne wodorosty używane do przygotowywania sushi. Wysuszone i podpieczone wodorosty wykorzystuje się do zawijania sushi. 

skontaktuj się z nami już dziś

    hello@foodiecitywarsaw.pl