FoodieCity Warsaw tło
Poznaj nasze

FOODIE NEWS

Strona główna - Foodie News - Przepisy - Parmigiana z cukinii – warsztaty integracyjne dla firm

Parmigiana z cukinii – warsztaty integracyjne dla firm

28 czerwca 2019

Organizowane przez nas warsztaty integracyjne dla firm to świetny sposób na spędzenie wolnego czasu, rozwijanie swojej pasji, a także poprawę komunikacji w zespole pracowniczym. Nasze warsztaty integracyjne dla firm nie tylko umożliwiają poznanie różnych kuchni świata, ale również uczą pracy zespołowej. Kulinarne warsztaty integracyjne dla firm to coraz częściej wybierana forma team building, która równocześnie zapewnia uczestnikom doskonałą zabawę. 
Nasze warsztaty integracyjne dla firm obfitują w rozmaite atrakcje, a menu jest zależne od wyobraźni naszych gości i Chefa. Jednym z dań, z których słyną nasze warsztaty integracyjne dla firm jest paramigiana z cukinii.

Warsztaty integracyjne dla firm – Parmigiana z cukinii

LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: OKOŁO 60 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ▲▲

warsztaty integracyjne dla firm

WARSZTATY INTEGRACYJNE DLA FIRM – DO PRZYGOTOWANIA PARMIGIANA Z CUKINII BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:

  • 1 kg cukinii
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • bułka tarta
  • olej roślinny
  • 600g passaty pomidorowej
  • 4 łyżeczki suszonego oregano
  • 200 g tartego parmezanu lub mozzarelli
  • świeża bazylia
  • WARSZTATY INTEGRACYJNE DLA FIRM – PRZYGOTOWANIE PARMIGIANY Z CUKINII:

    • Umytą cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry (ok. 5mm). Posyp ją solą i mąką. Na patelni rozgrzej olej. Jajka roztrzep z mlekiem, otaczaj w nim cukinię, następnie posyp bułką tartą i usmaż na patelni. Gotowe cukinie możesz odsączyć papierowym ręcznikiem.
    • Piekarnik nastaw na 180ºC. Do naczynia wlej cienką warstwę passaty pomidorowej. Posyp ją solą i suszonym oregano. Na tak przygotowaną passatę wyłóż warstwę cukinii i posyp serem. Ponownie wlej cienką warstwę passaty i dopraw ją tym samym sposobem. Wyłóż cukinię i posyp serem. Czynność powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Pamiętaj jednak, aby ostatnią warstwę stanowił ser.
    • Potrawę zapiekaj w piekarniku 30 minut, po czym wyłącz piekarnik. Zostaw danie jeszcze na 10 minut aby zastygło. Podawaj ze świeżą bazylią.
    warsztaty integracyjne dla firm

    Spodobało Ci się to danie? Poznaj lepiej Michała, który prowadzi nasze warsztaty integracyjne dla firm, a kuchnie świata poznawał poprzez podróże i dowiedz się więcej o wschodnich smakach!

    Nie wiesz jakie warsztaty integracyjne dla firm wybrać? Poznaj nasze 10 pomysłów na integrację zespołu!

    Spodobał Ci się nasz przepis? Spróbuj również sałatki z bobu, która często jest wybierana na warsztaty integracyjne dla firm!

    skontaktuj się z nami już dziś

      hello@foodiecitywarsaw.pl