Organizowane przez nas warsztaty integracyjne (Warszawa) to świetny sposób na spędzenie wolnego czasu, rozwijanie swojej pasji, a także poprawę komunikacji w zespole pracowniczym. Nasze warsztaty integracyjne (Warszawa) nie tylko umożliwiają poznanie różnych kuchni świata, ale również uczą pracy zespołowej. Kulinarne warsztaty integracyjne (Warszawa) to coraz częściej wybierana forma team building, która równocześnie zapewnia uczestnikom doskonałą zabawę.
Nasze warsztaty integracyjne (Warszawa) obfitują w rozmaite atrakcje, a menu jest zależne od wyobraźni naszych gości i Chefa. Jednym z dań, z których słyną nasze warsztaty integracyjne (Warszawa) jest koreańskie Kimchi.
Koreańskie Kimchi
Liczba porcji: 1 słoik
Czas przygotowania: około 60 min
Poziom trudności: ▲▲
DO PRZYGOTOWANIA KIMCHI BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
½ kg kapusty pekińskiej1 cebulakilka listków szczypiorku100 g soli120 ml wody15 g mielonej papryki Gochugaru2 ząbki czosnku½ łyżeczki startego imbiru1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżeczka sosu rybnego1 płaska łyżka cukru1 łyżka prażonych nasion białego sezamuPRZYGOTOWANIE KIMCHI:
- Kapustę umyj i odetnij koniec głąbu, a następnie przetnij ją na ćwiartki. Oddziel liście kapusty i umieść je w dużej misce, po czym dodaj sól i wodę i dokładnie wymieszaj. Przyłóż kapustę czymś ciężkim na godzinę, ale od czasu do czasu zajrzyj do środka i zamieszaj.
- Cebulę pokrój w talarki, a szczypiorek w kawałki o długości około 4 cm.
- Przygotuj zaprawę do kapusty: paprykę gochugaru, rozgnieciony czosnek imbir i sezam wymieszaj razem, a następnie dodaj cukier, sos rybny i sojowy po czym dokładnie rozmieszaj.
- Po upływie godziny, odsącz kapustę i przepłucz ją na durszlaku zimną wodą.
- Dodaj do potrawy cebulę i szczypiorek oraz zaprawę. Dokładnie wszystko wymieszaj (rób to łyżką lub w rękawiczkach).
- Tak przygotowaną kapustę przyciśnij czymś ciężkim i pozostaw w misce na 1 dzień.
- Następnego dnia, przełóż kapustę do słoika, ale pamiętaj aby pozostała wolna przestrzeń do fermentacji. Szczelnie zamknij słoik i pozostaw w temperaturze pokojowej na kolejne 2 dni. Od czasu do czasu wstrząśnij słoikiem, tak aby kapusta cały czas znajdowała się w płynie.
- Kapustę przełóż do lodówki. Po 2 dniach jest już gotowa do spożycia, ale najlepszy smak uzyska po tygodniu spędzonym w chłodnym miejscu.
Zajrzyj do nas po więcej!
- Chciałbyś dowiedzieć się ile kosztują warsztaty integracyjne (Warszawa)? Informacje jakich nas będziemy potrzebować do przygotowania przygotowania wyceny, znajdziesz TU.
- Dlaczego wybrać nasz Uniwersytet na warsztaty integracyjne (Warszawa)? Dowiedz się!
- Lubisz orientalne zupy? Zajrzyj TUTAJ i zobacz zupę ze smoczym owocem, która jest często wybierana na warsztaty integracyjne (Warszawa)!
- Jeśli spodobały Ci się nasze przepisy, zajrzyj po więcej na naszego Facebooka i zobacz co możemy przygotować na warsztaty integracyjne (Warszawa)!