Wycena warsztatów kulinarnych dla firm
Warsztaty kulinarne dla firm (Warszawa), to ostatnio bardzo modny sposób na integrację zespołu. Coraz więcej firm docenia pozytywny wpł...
Obecnie nam znana kuchnia tajska kształtowała się na przestrzeni wieków, a ogromny wpływ na jej dzisiejszą formę miały wpływy chińskie i indyjskie. Pomimo tego, kuchnia tajska zachowała swoją oryginalność, którą możecie poznać i poczuć przychodząc na nasze warsztaty kuchni tajskiej – jedyne prowadzone w Warszawie przez Michałą Kurka. Tak na prawdę mówiąc o kuchni tajskiej czy o warsztach z kuchni tajskiej, nie sposób poczuć jej klimatu – dopiero smaki i aromaty są w stanie przenieść nas w to magiczne miejsce jakim jest Tajlandia. Dlatego właśnie warto uczestniczyć w naszych warsztatach kulinarnych. Czego możecie spodziewać się w naszej szkole kulinarnej w Warszawie?
Kuchnia tajska łączy ze sobą przeciwstawne smaki – ostre papryczki chilli łagodzi delikatnym mleczkiem kokosowym. Ciężkim z pozoru daniom lekkości dodaje trawa cytrynowa, imbir i limonka. Tajowie do perfekcji doprowadzili przyrządzanie owoców morza, a ryż wynieśli na piedestał. Warsztaty kuchni tajskiej pozwolą Ci odkryć te smaki i poznać składniki, których Europejczycy w swojej kuchni używają rzadko – liście kaffir, galangal, tajska bazylia czy tofu mogą Cię doprawdy zaskoczyć.
Kuchnia tajska podobnie jak kuchnia polska, różni się w zależności od regionu kraju jaki odwiedzimy. Tak naprawdę w kuchni tajskiej możemy wyróżnić 4 odrębne kuchnie regionalne:
Nasze warsztaty kuchni tajskiej pozwalają poznać różnice między tymi regionami, a Chef prowadzący zajęcia opowie o smakach charakterystycznych dla tych regionów.
O tym, że kuchnia tajska jest inna niż wszystkie inne kuchnie już wiesz. Nasze warsztaty kuchni tajskiej pozwalają poznać również smaki tego kraju – ale nie tylko. U nas dowiesz się jakie zwyczaje panują w Tajlandii – jak leczą się rdzenni mieszkańcy tego kraju i jak świętują, jakie trunki piją i oczywiście jak gotują. Tajowie wykorzystują w swojej kuchni odmienne techniki – stosują wok, smażą na głębokim tłuszczu, stosują taochiao i robią pyszne… kluski!
Warsztaty kuchni tajskiej pozwalają poznać dogłębnie kuchnię wschodnią i poczuć jej smaki. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zajrzyj na naszego Facebooka.
Szukasz pomysłu na team building? Zobacz na nasze inne artykuły – może znajdziesz pomysł na kolację firmową?