Paweł Michałowski
Gotowaniem i miłością do jedzenia zaraził go ojciec, który w latach osiemdziesiątych pracował jako kucharz w Londynie. Paweł już wtedy wiedzi...
O byciu Sushi Masterem marzy wielu, ale tylko nielicznym udaje się wejść na najwyższy poziom. Żeby stać się prawdziwym „suszakiem”, trzeba uzbroić się w cierpliwość i niezłomność. Radek Piwowar właśnie tym sposobem stał się mistrzem w swoim fachu. Sushi kręci już od kilkunastu lat.
Pierwszą pracę na kuchni podjął w 2003 roku, tuż po szkole gastronomicznej. W 2006 zetknął się po raz pierwszy z sushi i… tak już zostało. Pasja, ciężka praca i szkolenia pod okiem mistrzów przyniosły efekty. Radek pracował w kilku najpopularniejszych, warszawskich lokalach, m.in. Tomo Sushi, a od 2011 roku podjął wyzwane i stał się szefem baru w Besuto Sushi Bar, gdzie kręci do dzisiaj.
Sushi to wymagająca dyscyplina. Można całe życie kręcić rolki w jednej restauracji, ale Radek zawsze chciał i robił więcej, mierząc coraz wyżej. Zaczął prowadzić warsztaty i szkolenia, wyspecjalizował się w tak zwanym „life cooking”. Samodzielnie opracowuje menu i czuwa nad życiem restauracji.
Dzisiaj dzieli się swoim doświadczeniem z innymi. Szkoli kolejnych kandydatów, którzy chcą w tym wymagającym, ale jednocześnie pięknym zawodzie, osiągnąć jak najwięcej.